Følg Lindorff AS

Gå våren i møte med ryddig økonomi

Nyhet   •   mar 13, 2017 13:07 CET

6 tips til hvordan du kan gi økonomien din en vårrengjøring.

Det er ikke bare hus og hjem som trenger en vårrengjøring. Vi gir deg 6 tips til hvordan du kan gi økonomien din en vårrengjøring.

Det går mot lysere tider og kanskje har du begynt å drømme om sommerferie og lurer på hvordan du kan spare penger til det? Eller kanskje du bare vil ha litt ekstra penger igjen på kontoen når måneden er over? Eller kanskje du har betalingsproblemer og ikke vet hvor du skal begynne for å rydde opp?

Uansett kan disse tipsene være nyttige å sjekke ut:

  • Få oversikt. De fleste nettbanker gir deg mulighet til å få et slags oversiktspanel for hva du bruker penger på. Dette er en fin mulighet til å sjekke om du prioriterer pengene dine riktig og hva du kanskje bruker unødvendig mye penger på.
  • Lag sport i å følge budsjett. Dette er kanskje det tipset som både er det kjedeligste, men også det som funker i lengden. Da er et enklere å få oversikt over hva du faktisk bruker i løpet av en måned og hvor du eventuelt kan spare inn noen kroner.
  • Betal ned gjeld. Det kan bli dyrt i lengden om du ikke betaler ned, men hvis det kniper kan du kontakte de du skylder penger og høre om dere kan komme frem til en avtale. Skulle du likevel få et inkassovarsel er det viktig at du tar det på alvor. Betal ned hele eller ta kontakt med oss sånn at vi kan prøve å finne en løsning sammen.
  • Følg med på mobilbruken. Mobiltelefonen kan lett bli et pengesluk. I tillegg til selve abonnementet betaler du for app-nedlasting. Skjulte utgifter som abonnementer og netthandel er andre eksempler. Skaff en oversikt over hva mobilen koster deg, og følg med på regningene. Husk å sammenligne priser.
  • Benytt deg av autotrekk, og betal alltid regningene dine ved forfall for å unngå purregebyr og inkasso. Skulle du likevel få en faktura til inkasso er det viktig at du tar direkte kontakt med inkassobyrået eller kreditor så fort som mulig for å løse saken din.
  • Selg det du ikke trenger og kjøp brukt. Gjør en vårsjau i skuffer og skap. Alle har noe de ikke trenger mer, og her er det penger å tjene. Vil du ha noe nytt er det lurt å sjekke bruktmarkedet først. Det er masse penger å spare på å kjøpe sykkelen, sofaen eller utemøblene brukt.

Trenger du hjelp? Eller har du spørsmål? Vi er her for å hjelpe deg.
Du kan også logge deg inn på vår selvbetjeningsportal for å få full oversikt over dine saker.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.