Følg Lindorff AS

Så mye inkassogjeld kvittet vi oss med i juni

Nyhet   •   aug 03, 2017 12:17 CEST

Nordmenn bruker feriepenger til å bli kvitt inkassogjeld.

I løpet av juni måned kvittet nordmenn seg med 600 millioner kroner i inkassogjeld. Det er en økning fra i fjor, viser ferske tall fra Lindorff.

Det er ingen tvil om at juni er den måneden nordmenn nedbetaler mest gjeld. Årsaken er sannsynligvis feriepengeutbetalingene som kom i juni. I fjor kvittet vi oss med 565 millioner. Det vil si at vi har betalt ned 35 millioner mer i inkassogjeld i juni i år enn vi gjorde i fjor på samme tid.

Sammenlignet med i fjor ser vi at vi har fått mer innbetalt totalt sett, dermed fortsetter trenden der vi ser at flere betaler ned inkassogjeld og gjerne at man betaler flere saker dersom man har mulighet til det.

Veldig mange av de som har inkassosaker bruker muligheten til å ordne opp i økonomien når feriepenger og skatteoppgjøret kommer. Sammenlignet med snittet for de andre månedene mottok Lindorff ca. 21 % mer penger fra de som skylder penger i juni.

Disse nedbetaler mest og minst

Det er de tre fylkene som ligger på topp når det kommer til innbetalinger det siste året er Oslo, Akershus og Hordaland, mens Finnmark, Aust-Agder og Sogn og Fjordane er de som har betalt inn minst. Fylkene som har størst økning på innbetalingene er Oslo, Møre og Romsdal og Nordland.

I likhet med fjoråret viser tallene at ungdom mellom 18-30 betalte inn mindre enn i fjor. Rundt 71 millioner kroner mot 78 millioner i fjor. Samtidig ser en økning hos de over 51 år - spesielt de over 61 år.

De siste årene har vi sett en tydelig trend på at det er menn som betaler inn mest i juni. Den kvinnelige delen av befolkningen har også hatt en jevn økning i nedbetaling av inkassogjeld, men i år ser man en liten nedgang. Det er generelt menn som har mest gjeld, slik at det er naturlig at menn nedbetaler større beløper enn kvinner.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.