Følg Lindorff AS

Slik kommer du deg ut av betalingsproblemene

Nyhet   •   aug 26, 2016 16:05 CEST

Innkassogjelden har økt, og særlig vokser de unges problemer. Nordmenn har over 39 milliarder i inkasso gjeld. Her kan du høre ekspertenes tips til hvordan du unngår å havne i fella, og hva du gjør hvis du først er ille ute.

I går var administrerende direktør i Lindorff i Norge, Anette Willumsen, hos TV2 Nyhetskanalen. Der fortalte hun om utviklingen og ga tips til hva unge som sliter med regningene bør gjøre.

- Det viktigste man gjør er å ta kontakt med de du skylder penger til, fortell om situasjonen og prøv å få til en løsning. Hvis saken har kommet så langt at den har kommet til oss er det viktig at du tar kontakt med oss i Lindorff. I mange tilfeller er de du skylder penger villige til å dele opp beløpet, sier Willumsen til TV2. 

Se innslaget med Anette Willumsen her

Fristes til å finansiere studentlivet på kreditt.

Mange blir økonomisk selvstendige for første gang som studenter. Når man får utbetalt et stort beløp i starten av semesteret kan være fristende å kjøpe både klær og bruke litt ekstra i løpet av fadderukene, men da blir det fort enda trangere økonomisk resten av året.

Det kan også virke fristende å bruke kredittkort eller ta opp forbrukslån når man er student. Slike løsninger vil i de aller fleste tilfellene fører til at hverdagen blir enda dyrere, spesielt i lengden. Det er viktig å huske på at pengene skal betales tilbake – med renter i tillegg.

Her er våre fem tips til en sunn studentøkonomi

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.