Følg Lindorff AS

Slik kommer du deg ut av betalingsproblemene

Nyhet   •   aug 26, 2016 16:05 CEST

Innkassogjelden har økt, og særlig vokser de unges problemer. Nordmenn har over 39 milliarder i inkasso gjeld. Her kan du høre ekspertenes tips til hvordan du unngår å havne i fella, og hva du gjør hvis du først er ille ute.

I går var administrerende direktør i Lindorff i Norge, Anette Willumsen, hos TV2 Nyhetskanalen. Der fortalte hun om utviklingen og ga tips til hva unge som sliter med regningene bør gjøre.

- Det viktigste man gjør er å ta kontakt med de du skylder penger til, fortell om situasjonen og prøv å få til en løsning. Hvis saken har kommet så langt at den har kommet til oss er det viktig at du tar kontakt med oss i Lindorff. I mange tilfeller er de du skylder penger villige til å dele opp beløpet, sier Willumsen til TV2. 

Se innslaget med Anette Willumsen her

Fristes til å finansiere studentlivet på kreditt.

Mange blir økonomisk selvstendige for første gang som studenter. Når man får utbetalt et stort beløp i starten av semesteret kan være fristende å kjøpe både klær og bruke litt ekstra i løpet av fadderukene, men da blir det fort enda trangere økonomisk resten av året.

Det kan også virke fristende å bruke kredittkort eller ta opp forbrukslån når man er student. Slike løsninger vil i de aller fleste tilfellene fører til at hverdagen blir enda dyrere, spesielt i lengden. Det er viktig å huske på at pengene skal betales tilbake – med renter i tillegg.

Her er våre fem tips til en sunn studentøkonomi

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://nyheter.lindorff.no/no/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.