Følg Lindorff AS

Lindorff 2. kvartal 2016: Tosifret vekst i både omsetning og inntjening

Pressemelding   •   aug 19, 2016 07:49 CEST

Lindorff leverte i andre kvartal 2016 et sterkt resultat med EUR 165 millioner i netto omsetning, en økning på 29 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor (31 prosent korrigert for valutaeffekter). Justert EBITDA økte med 34 prosent til EUR 118 millioner, ekskludert engangshendelser.

Oppkjøpet av spanske Aktua i andre kvartal styrker Lindorffs posisjon som Europas ledende selskap innen inkasso og relaterte tjenester. Aktua er inkludert i Lindorffs regnskap fra juni måned. Videre representerer oppkjøpet av Cross Factor i Italia en videre ekspansjon av Lindorffs posisjon i det italienske markedet.

- Oppkjøpet av Aktua gir Lindorff mulighet til å tilby nye produkter og løsninger til eksisterende og nye kunder eksempelvis innen forretningsområdet eiendomstjenester (Real Estate Servicing). Vi er nå godt posisjonert til å overføre denne kunnskapen til også andre Lindorff-markeder, sier Klaus-Anders Nysteen, konsernsjef i Lindorff Group.

Investeringer i kjøp av gjeldsporteføljer økte i andre kvartal til EUR 51 millioner fra EUR 29 millioner i 2. kvartal 2015. Over de siste tolv månedene er det investert EUR 398 millioner i kjøp av porteføljer av misligholdte lån. Innkreving på egne porteføljer fortsetter å gi gode resultater og leverer 113 prosent sammenlignet med prognosene for 2. kvartal.

- Det er fortsatt god tilgang på porteføljer av misligholdte lån i våre markeder samtidig som bransjen fortsetter å konsolidere. Vår kontinuerlige fokus på kostnadskontroll og operasjonell effektivitet gjør at vi fortsetter å vokse med forbedret lønnsomhet, sier Klaus-Anders Nysteen.

Tredjeparts inkasso og kjøp av gjeldsporteføljer utgjør begge 48 prosent av netto omsetning i 2. kvartal, mens andre inntekter, inkludert betalingstjenester utgjør de resterende 4 prosentene.

Lindorff ble etablert 1898 og er europaledende tjenesteleverandør i innen inkasso og relaterte tjenester. Lindorff tilbyr tjenester innen inkasso, gjeldskjøp og betalings- og faktureringstjenester.

I dag har Lindorff 4.300 ansatte fordelt på 13 land med hovedkontor i Oslo, Norge. I 2015 omsatte vi for 534 millioner euro (2014: 475 millioner euro).

Nordic Capital Fund VIII er hovedeier av Lindorff.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://nyheter.lindorff.no/no/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.