Følg Lindorff AS

Nordmenn nedbetalte rekordmye inkassogjeld i juni

Pressemelding   •   aug 16, 2018 13:05 CEST

Norske privatpersoner brukte over 687 millioner kroner på å nedbetale inkassogjeld i løpet av juni. Dette er en økning på over 14 prosent sammenlignet med juni i fjor, viser nye tall fra Lindorff.

Juni er den måneden i året nordmenn betaler ned mest inkassogjeld. Dette er en trend vi har sett over flere år og skyldes trolig at folk i juni får utbetalt feriepenger. I tillegg er det mange som får igjen penger på skatten. I fjor nedbetalte privatpersoner i Norge 544 millioner kroner i inkassogjeld i juni. Det betyr at vi i år har betalt inn hele 78 millioner kroner mer enn i fjor.

- Vi merker tydelig at flere tar kontakt med oss for å betale sakene sine i juni, sier Siv Hjellegjerde Martinsen, administrerende direktør i Lindorff.

Lindorff mottar ca. 20 prosent mer i innbetalinger fra de som skylder penger i juni, sammenlignet med gjennomsnittet resten av året.

- Det er positivt å se at mange velger å rydde i økonomien og kvitte seg med gjeld når de har mulighet. Spesielt siden nordmenn tar opp mer gjeld i snitt nå enn tidligere, noe som gjør oss mer sårbare for økonomiske svingninger, forteller Siv Hjellegjerde Martinsen.

Flere innbetalinger fra Vestlandet

Innbetalingene har økt over hele landet siden i fjor, med unntak av Oslo, Hedmark og Buskerud. Den største økningen ser vi på Vestlandet. Rogaland er fylket med størst økning med 55 millioner kroner innbetalt i 2018, en økning på 99 % siden i fjor. Dette kan ha sammenheng med at betalingsutfordringene på Vestlandet øker og at folk dermed opparbeider seg mer i inkassogjeld. Samtidig er utviklingen i arbeidsmarkedet positiv og den økte innbetalingen kan være et tegn på at flere har mulighet til å gjøre opp inkassosakene sine.

Størst økning blant kvinner

I likhet med tidligere år er det den mannlige delen av befolkningen som betaler inn mest inkassogjeld i løpet av juni. I år betalte menn 467 millioner og kvinner 220 millioner. Dette er ikke overraskende siden menn generelt sett har mer inkassogjeld sammenlignet med kvinner. Det er imidlertid kvinnene som har hatt den største økningen siden i fjor. Kvinnene har betalt inn 34 % mer, mens mennene har hatt en flatere vekst med 7 % i økte innbetalinger.

Ta kontakt

Hjellegjerde Martinsen anbefaler personer som har fått økonomiske problemer til å være aktive.

- Vi oppfordrer alle som får problemer om å ta kontakt med leverandører og inkassoselskaper for å forklare saken. Kreditorene og inkassobyråene er ofte positive til å finne løsninger, enten det måtte være betalingsutsettelser, nedbetalingsavtaler eller muligheter for å returnere en vare, sier hun.

Lindorff ble etablert i 1898 og er markedsleder i Norge innen fakturering og betaling, kredittopplysning, låneadministrasjon og porteføljeoppkjøp. En vesentlig del av vår kjernevirksomhet er å finne gode løsninger på betalingsutfordringer. Lindorff har ca 650 medarbeidere, fordelt på kontorer i Oslo, Røyken og Trondheim. Lindorff i Norge er datterselskap av Intrum (Intrum Justitia AB).

Lindorff og Intrum Justitia slo seg sammen 27. juni 2017 og ble til Intrum. Selskapet er nå bransjens ledende leverandør av tjenester innen kredittadministrasjon. Selskapet er til stede i 24 europeiske land, der 8000 medarbeidere jobber for å fremme en sunn økonomi. I 2017 hadde Intrum en proforma inntekt over 12 måneder på SEK 12,2 milliarder. Selskapet har hovedkontor i Stockholm, Sverige og er notert på Nasdaq Stockholm.

For mer informasjon, besøk www.intrum.com eller www.lindorff.com.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.