Følg Lindorff AS

​Venter flere inkassosaker i hele Norden

Pressemelding   •   okt 24, 2018 09:45 CEST

For første gang er det laget en analyse som måler utviklingen innenfor kreditthåndtering og betalingsevne blant personer på tvers av de største nordiske landene, Sverige, Danmark, Norge og Finland. Denne utvikles av Intrum og Lindorff.

Viktigste funn:

  • Antall inkassosaker i Norge har økt med 35 prosent fra andre kvartal 2017 til andre kvartal 2018. Den har økt med 33 prosent i Sverige og med 3 prosent i Finland.
  • I Norge har inkassogjelden økt med 21 prosent fra andre kvartal 2017 til andre kvartal 2018. I Finland og Sverige har inkassogjelden økt med henholdsvis 15 og 7 prosent i samme periode.
  • Både inkassogjelden og antall inkassosaker har gått ned i Danmark, med henholdsvis 38 prosent og 9 prosent.

Det er ventet høyere renter i de nordiske landene i tiden som kommer. Bakgrunnen viser at mange allerede lever med en stram økonomi, som er nettopp det inkassoutviklingen forteller. Når økte renter betyr dyrere lån vil dette være utfordrende for mange å møte.

Les hele analysen her.

Lindorff ble etablert i 1898 og er markedsleder i Norge innen fakturering og betaling, kredittopplysning, låneadministrasjon og porteføljeoppkjøp. En vesentlig del av vår kjernevirksomhet er å finne gode løsninger på betalingsutfordringer. Lindorff har ca 650 medarbeidere, fordelt på kontorer i Oslo, Røyken og Trondheim. Lindorff i Norge er datterselskap av Intrum (Intrum Justitia AB).

Lindorff og Intrum Justitia slo seg sammen 27. juni 2017 og ble til Intrum. Selskapet er nå bransjens ledende leverandør av tjenester innen kredittadministrasjon. Selskapet er til stede i 24 europeiske land, der 8000 medarbeidere jobber for å fremme en sunn økonomi. I 2017 hadde Intrum en proforma inntekt over 12 måneder på SEK 12,2 milliarder. Selskapet har hovedkontor i Stockholm, Sverige og er notert på Nasdaq Stockholm.

For mer informasjon, besøk www.intrum.com eller www.lindorff.com.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.