Følg Lindorff AS

Gjeldsproblemer utbredt - hvordan fungerer tiltak for de med store økonomiske vansker?

Nyhet   •   apr 18, 2017 14:17 CEST

Foto: Pixabay

De fem siste årene har over 13.000 personer i Norge vært i offentlige gjeldsforhandlinger, ifølge Barne- og likestillingsdepartementet.

Noen får gjeldsordning - en løsning der man nedbetaler så mye man greier over en periode, og som ofte ender med at resterende gjeld slettes.

Disse personene har så store økonomiske problemer at en løsning ikke kan skje uten at kreditorene gir en gjeldslettelse. Det betyr ikke at de får bedre råd, men at de får beholde et minstebeløp av inntekten sin før kreditorene får det de har krav på.

Men bidrar gjeldsordninger til at personer får bedre økonomistyring? Og er det mulig å forebygge gjeldsproblemer?

Hanne Riksheim, juridisk direktør i Lindorff, holder kurs med tema «Gjeldsordning for privatpersoner» i Trondheim denne uka, og i Oslo neste uke.

Riksheim er en av landets fremste eksperter på gjeld. Hun er tidligere seksjonssjef for gjeldsavdelingen hos Namsfogden i Oslo, sitter i offentlige arbeidsgrupper for gjeldstiltak og var fagansvarlig ved opprettelsen av 800GJELD – økonomirådstelefonen i NAV.

Hvis det er interessant å ta en prat med henne, vil hun være tilgjengelig før og etter kursene. Hun kan også uttale seg om tematikk rundt offentlig gjeldsregister.

For mer informasjon og påmelding til selve kurset, klikk her

  • Trondheim: Torsdag 20. april, på Lindorff´s Trondheimskontor i Granåsvegen 15, kl. 10.00 – 15.00
  • Oslo: Tirsdag 25. april, på Lindorff´s Oslokontor på Smestad i Hoffsveien 70 B, kl. 10.00 – 15.00 

Kontakt
Hanne Riksheim, juridisk direktør i Lindorff, hanne.riksheim@lindorff.com, 40290505
Lene Kallum, kommunikasjonssjef i Lindorff, lene.kallum@lindorff.com, 99107900

Vedlagte filer

Word-dokument

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.