Gå videre til innhold
eFaktura er et effektivt virkemiddel for inkasso og gir gode miljøgevinster

Pressemelding -

eFaktura er et effektivt virkemiddel for inkasso og gir gode miljøgevinster

Om få måneder vil eFaktura 2.0 erstatte eFaktura 1.0 som standard for elektroniske regninger, og gjøre det enklere for enda flere nordmenn å få regningene sine direkte i nettbanken. Dette har Lindorff allerede gode erfaringer med: Selskapet tok i bruk den nye versjonen allerede i 2020 etter at den, som en av de første virksomhetene i Norge, gjorde inkassodokumenter tilgjengelige i nett- og mobilbank ved hjelp av eFaktura.

– Vi har gradvis økt antallet inkassodokumenter som sendes som eFaktura, og vi når nå tre av fire privatpersoner på denne måten. Resultatet er at folk får løst inkassosakene sine raskere enn med fysisk post, samtidig som vi oppnår miljø- og kostnadsbesparelser, sier Mats Tharaldsen, forretningsutvikler i Lindorff.

Det er nå 20 år siden eFaktura først ble tatt i bruk i Norge. Andre digitale løsninger som Digipost, sms og selvbetjeningsportalen på Lindorffs hjemmeside bidrar også til miljøbesparelser:

  • Andelen papirbrev sendt av Lindorff har gått ned til 20 prosent i august 2021 fra over 90 prosent i 2017.
  • Så langt i år har selskapet digitalisert mer enn 200.000 inkassobrev, som tilsvarer 375 trær og gir 698 000 kr i kostnadsbesparelser.

– Vi reduserer papirbruk, porto og transport. Det bidrar til lavere klimautslipp og reduserte kostnader, noe som gjør virksomheten vår mer bærekraftig, sier Camilla Gulsett, bærekraftansvarlig i Lindorff.

Foretrukne kanaler

Inkassobransjen har tradisjonelt sendt mye fysisk post, delvis på grunn av regelverk som krever dette for noen typer inkassokrav. Selv om andelen papirbrev har gått kraftig ned, sender Lindorff i dag 1,6 millioner papirbrev årlig, hvorav 1,1 millioner går til privatpersoner.

– Selv om mange forbrukere foretrekker å forholde seg til fakturaer i nettbanken eller andre digitale kanaler, vil vi også fortsette å sende brev i papirform til dem som ønsker det. Vi er opptatt av å møte folk i kanalene de foretrekker, sier forretningsutvikler Mats Tharaldsen.

Rekordhøye 81 prosent av forbrukerne Lindorff er i kontakt med nås digitalt gjennom løsninger som eFaktura, SMS og Digipost.

Emner

Kategorier


Lindorff ble etablert i 1898 og er markedsleder i Norge innen inkasso, fakturering og betaling, låneadministrasjon og porteføljeoppkjøp. En vesentlig del av vår kjernevirksomhet er å finne gode løsninger på betalingsutfordringer. Lindorff har ca 650 medarbeidere, fordelt på kontorer i Oslo, Røyken og Trondheim. Lindorff i Norge er datterselskap av Intrum.

Lindorff og Intrum Justitia slo seg sammen 27. juni 2017 og ble til Intrum. Selskapet er nå bransjens ledende leverandør av tjenester innen kredittadministrasjon. Selskapet er til stede i 24 europeiske land, der 9000 medarbeidere jobber for å fremme en sunn økonomi. I 2018 hadde Intrum en inntekt på SEK 13,4 milliarder. Selskapet har hovedkontor i Stockholm, Sverige og er notert på Nasdaq Stockholm.

For mer informasjon, besøk www.intrum.com eller www.lindorff.com.

Pressekontakt

Stian Arnesen

Stian Arnesen

Pressekontakt Brand & Communications Director Market Scandinavia +47 97012350

Relatert innhold

Markedsleder innen inkasso og relaterte tjenester

Om Intrum
Intrum er Europas største kreditthåndterings- og inkassoselskap med tilstedeværelse i 25 land, inkludert Norge. Selskapets 10.000 ansatte jobber hver dag med å fremme en sunn økonomi – for privatpersoner, bedrifter og samfunnet i sin helhet.

Intrum
Hoffsveien 70B
0377 Oslo
Norway