Gå videre til innhold
Det er fortsatt mange bransjer som sliter og mange arbeidstakere som står uten jobb, sier Siv Hjellegjerde Martinsen, administrerende direktør i Lindorff.
Det er fortsatt mange bransjer som sliter og mange arbeidstakere som står uten jobb, sier Siv Hjellegjerde Martinsen, administrerende direktør i Lindorff.

Pressemelding -

Én av fem unge tar tidlig tak i sine betalingsproblemer

Lindorff-sjef Siv Hjellegjerde Martinsen oppfordrer nordmenn som får økonomiske vansker til å gjøre som mange unge: ta rask kontakt med banken eller inkassoselskapet for å få hjelp.

I en fersk undersøkelse utført av Kantar på vegne av Lindorff, oppgir én av fem norske husholdninger at de har fått sine inntekter redusert i etterkant av koronautbruddet. De unge er hardest rammet, og en av tre husholdninger med personer under 30 år melder om lavere inntekt. Av disse sier over halvparten av de vil få problemer med å betale regningene sine hvis ikke inntektssituasjonen bedrer seg over sommeren.

– Hver dag snakker vi i Lindorff med tusenvis av mennesker og mange forteller om hvordan konsekvensene av koronautbruddet har gjort det vanskeligere å betale regningene sine. Det kan være fristende å tro at problemene raskt vil gå over nå når landet gradvis gjenåpnes, men det er ikke tilfelle: fortsatt er det mange bransjer som sliter og mange arbeidstakere som står uten jobb, sier Siv Hjellegjerde Martinsen, administrerende direktør i Lindorff.

– I denne usikre situasjonen vil jeg derfor råde alle som får økonomiske vansker til å gjøre som de unge: ta kontakt på et tidlig tidspunkt med oss eller banken, for da kan vi forsøke å løse problemene før de vokser seg større, sier Hjellegjerde Martinsen.

I undersøkelsen oppgir nemlig én av fem unge under 30 år at de har søkt om betalingsutsettelse på en regning eller et lån de siste fire månedene. Det er dobbelt så mange som i befolkningen sett under ett. De fleste har utsatt betaling på boliglån eller billån, mens seks prosent har utsatt kredittkort- eller forbrukslånsregningen.

Det er også tegn fra undersøkelsen om at flere er blitt mer bevisste på sin pengebruk. Tre av ti husholdninger sier at de har spart mer penger de siste fire månedene. Også her er den største andelen hos husholdninger med folk under 30 år. 

Emner


Lindorff ble etablert i 1898 og er markedsleder i Norge innen inkasso, fakturering og betaling, låneadministrasjon og porteføljeoppkjøp. En vesentlig del av vår kjernevirksomhet er å finne gode løsninger på betalingsutfordringer. Lindorff har ca 650 medarbeidere, fordelt på kontorer i Oslo, Røyken og Trondheim. Lindorff i Norge er datterselskap av Intrum.

Lindorff og Intrum Justitia slo seg sammen 27. juni 2017 og ble til Intrum. Selskapet er nå bransjens ledende leverandør av tjenester innen kredittadministrasjon. Selskapet er til stede i 24 europeiske land, der 9000 medarbeidere jobber for å fremme en sunn økonomi. I 2018 hadde Intrum en inntekt på SEK 13,4 milliarder. Selskapet har hovedkontor i Stockholm, Sverige og er notert på Nasdaq Stockholm.

For mer informasjon, besøk www.intrum.com eller www.lindorff.com.

Pressekontakt

Bunny Nooryani

Bunny Nooryani

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør  +47 480 27 575

Markedsleder innen inkasso og relaterte tjenester

Lindorff ble etablert i 1898 og er markedsleder i Norge innen fakturering og betaling, kredittopplysning, låneadministrasjon og porteføljeoppkjøp. En vesentlig del av vår kjernevirksomhet er å finne gode løsninger på betalingsutfordringer. Lindorff har ca 650 medarbeidere, fordelt på kontorer i Oslo, Røyken og Trondheim. Lindorff i Norge er datterselskap av Intrum (Intrum Justitia AB).

Lindorff og Intrum Justitia slo seg sammen 27. juni 2017 og ble til Intrum. Selskapet er nå bransjens ledende leverandør av tjenester innen kredittadministrasjon. Selskapet er til stede i 24 europeiske land, der 8000 medarbeidere jobber for å fremme en sunn økonomi. I 2017 hadde Intrum en proforma inntekt over 12 måneder på SEK 12,2 milliarder. Selskapet har hovedkontor i Stockholm, Sverige og er notert på Nasdaq Stockholm.
For mer informasjon, besøk www.intrum.com eller www.lindorff.com.

Lindorff AS
Hoffsveien 70B
0377 Oslo
Norway