Følg Lindorff AS

Hver åttende nordmann lar pengene styre kjærligheten

Pressemelding   •   feb 14, 2018 08:32 CET

Nesten 1 av 7 nordmenn sier de forblir i romantiske forhold på grunn av økonomi, viser en ny undersøkelse gjort av Lindorff.

13 prosent av nordmenn svarer i en ny undersøkelse at de forblir i romantiske forhold på grunn av økonomi. Likevel er det særlig ett land i Europa som lar finansene vinne over kjærligheten.

Valentinsdagen feires over hele verden i dag. Tradisjonen tro, brukes hele dagen til å feire kjærligheten. En ny undersøkelse fra Lindorff viser at 13 prosent av de spurte i Norge blir værende i økonomiske forhold på grunn av økonomi.

- Par har som regel sterkere økonomi enn single, og for mange kan det være vanskelig å opprettholde en levestandard dersom man bryter ut av et forhold, sier Anette Willumsen, administrerende direktør i Lindorff.

Dette kan bety at over en halv million nordmenn forblir i forhold mer på grunn av økonomi enn på grunn av kjærlighet. I 2015 ble det omsatt valentinsprodukter for anslagsvis 255 millioner kroner bare i Norge.

Er du på vei inn i et forhold med Lindorff? Slik dumper du oss. 

Ikke bare en dans på roser
Enkelte kritiserer Valentinsdagen for sitt utpregede kommersielle preg, blant annet fordi dagen av mange markeres ved kjøp av gaver og dyre restaurantbesøk.

- Kjøp av gaver på kreditt er kun fornuftig for de som vet at de har evne til å betale tilbake. Det er ikke meningen å bruke kreditt for å finansiere en livsstil man ikke har råd til, men et økende forventningspress knyttet til Valentines, kan gjøre dette vanskelig, sier Willumsen.

Undersøkelsen viser at 13 prosent av nordmenn blir i romantiske forhold på grunn av økonomi. Funnene baseres på undersøkelse foretatt samtidig i 24 europeiske land med over 20 000 respondenter, og gir innsikt i europeiske forbrukeres syn på egne økonomiske utsikter.

3 grunner til å ikke havne i et forhold med Lindorff.

Menn mest opptatt av økonomi i forholdet
Flere menn enn kvinner mener økonomi utgjør en faktor for å bli i et romantisk forhold, ifølge undersøkelsen. 16 prosent av menn svarer at de har blitt i et romantisk forhold på grunn av økonomiske forhold, mens 11 prosent av de spurte kvinnene svarer det samme. 

- Par har større mulighet til å hjelpe hverandre om den ene i forholdet får økonomiske utfordringer, eksempelvis ved arbeidsledighet. Vi håper likevel alle som får problemer med økonomien raskt tar kontakt med leverandører og inkassoselskaper, da finner man ofte gode løsninger, sier Willumsen.

Har du fått en inkassosak fra oss? Her er 5 ting du bør gjøre når du har fått et brev fra Lindorff.

Franskmenn i særklasse
Andelen er høyest i aldersgruppene 18-24 år og i aldersgruppen 25-34 år, der 17 prosent av de spurte svarer at de har blitt i et romantisk forhold på grunn av økonomi.

Det er midlertidig ikke nordmenn som vektlegger økonomien i forholdet mest. I Frankrike svarer 25 prosent av de spurte at økonomi har betydning for at de fortsetter i et romantisk forhold.

Lindorffs visjon er å lede folk flest og bedrifts-Norge til en sunn økonomi. Vi hjelper folk med å finne gode løsninger på deres betalingsutfordringer, samtidig som vi hjelper bedrifter med å redusere risiko.

Lindorff er en del av et internasjonalt konsern med over 8000 medarbeidere i 24 markeder. Med 700 medarbeidere i Oslo, Røyken, Bergen og Trondheim er vi er ledende på kreditthåndtering i Europa.

Lindorff leverer et bredt spekter av økonomiske tjenester innen inkasso, fakturering, betaling, kredittopplysning, låneadministrasjon og porteføljekjøp.

To learn more about our financial performance, please visit our investor site (English version).

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.