Gå videre til innhold
– Planlegg og sjekk priser i forkant, og unngå impulskjøp, anbefaler Lindorff-sjef Siv Hjellegjerde Martinsen.
– Planlegg og sjekk priser i forkant, og unngå impulskjøp, anbefaler Lindorff-sjef Siv Hjellegjerde Martinsen.

Pressemelding -

Ikke blakk deg på «Black Friday»

Det florerer av tilbud under det som er årets viktigste dag for handelsnæringen: Black Friday. – Planlegg og sjekk priser i forkant, og unngå impulskjøp, anbefaler Lindorff-sjef Siv Hjellegjerde Martinsen og gir sine beste tips.

I den årlige julehandelsprognosen anslår Virke at norske butikker, både fysiske og nettbaserte, vil omsette for 15,5 milliarder kroner i år under «Black Week». Det vil utgjøre en økning på 1,5 milliarder kroner fra 2019.

– Mange butikker frister med tilbud, og det kan være penger å spare på å handle smart. Men sørg for at det er varer du faktisk trenger og har råd til, sier Siv Hjellegjerde Martinsen, administrerende direktør i Lindorff, Norges største inkassoselskap.

Hun har fem tips for handleuken:

  1. Planlegg hva du skal kjøpe i forkant
  2. Gjør prisundersøkelser for å være sikker på at det er et godt tilbud
  3. Kjøp varer du faktisk trenger og kommer til å bruke gjentatte ganger
  4. Unngå impulskjøp, og ikke la deg bli lurt til å kjøpe mer enn du skal ha
  5. Har du i utgangspunktet små marginer i hverdagen? Da er ikke dette tiden å pådra seg mer gjeld!

Handelen ser ut til å øke også i desember

Lindorffs tidligere undersøkelser har vist at flere enn én av tre bruker mer på julen enn de har råd til, mens én av fire bekymrer seg for om de i hele tatt har råd til å kjøpe julegaver.

– Det er bekymringsfullt når folk bruker mer enn de har råd til på julen. Vi har dessverre pleid å se konsekvensene av dette i form av en markant økning i inkassosaker i tiden etter nyttår, sier Hjellegjerde Martinsen.

Virke anslår at nordmenn kommer til å handle for 57 milliarder kroner i november og 63 milliarder i desember, en samlet økning på 10,5 prosent fra i fjor. Det betyr at i desember vil hver og en av oss bruke 11.760 kroner på julehandelen i år, mer enn 1100 kroner opp fra i fjor. Den kraftige økningen skyldes blant annet stengte grenser.

Emner


Lindorff ble etablert i 1898 og er markedsleder i Norge innen inkasso, fakturering og betaling, låneadministrasjon og porteføljeoppkjøp. En vesentlig del av vår kjernevirksomhet er å finne gode løsninger på betalingsutfordringer. Lindorff har ca 650 medarbeidere, fordelt på kontorer i Oslo, Røyken og Trondheim. Lindorff i Norge er datterselskap av Intrum.

Lindorff og Intrum Justitia slo seg sammen 27. juni 2017 og ble til Intrum. Selskapet er nå bransjens ledende leverandør av tjenester innen kredittadministrasjon. Selskapet er til stede i 24 europeiske land, der 9000 medarbeidere jobber for å fremme en sunn økonomi. I 2018 hadde Intrum en inntekt på SEK 13,4 milliarder. Selskapet har hovedkontor i Stockholm, Sverige og er notert på Nasdaq Stockholm.

For mer informasjon, besøk www.intrum.com eller www.lindorff.com.

Pressekontakt

Bunny Nooryani

Bunny Nooryani

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør  +47 480 27 575

Markedsleder innen inkasso og relaterte tjenester

Lindorff ble etablert i 1898 og er markedsleder i Norge innen fakturering og betaling, kredittopplysning, låneadministrasjon og porteføljeoppkjøp. En vesentlig del av vår kjernevirksomhet er å finne gode løsninger på betalingsutfordringer. Lindorff har ca 650 medarbeidere, fordelt på kontorer i Oslo, Røyken og Trondheim. Lindorff i Norge er datterselskap av Intrum (Intrum Justitia AB).

Lindorff og Intrum Justitia slo seg sammen 27. juni 2017 og ble til Intrum. Selskapet er nå bransjens ledende leverandør av tjenester innen kredittadministrasjon. Selskapet er til stede i 24 europeiske land, der 8000 medarbeidere jobber for å fremme en sunn økonomi. I 2017 hadde Intrum en proforma inntekt over 12 måneder på SEK 12,2 milliarder. Selskapet har hovedkontor i Stockholm, Sverige og er notert på Nasdaq Stockholm.
For mer informasjon, besøk www.intrum.com eller www.lindorff.com.

Lindorff AS
Hoffsveien 70B
0377 Oslo
Norway