Gå videre til innhold
Sammen med Axeptia leverer Lindorff en totaloversikt over kredittrisikoen til en virksomhet.
Sammen med Axeptia leverer Lindorff en totaloversikt over kredittrisikoen til en virksomhet.

Pressemelding -

Lindorff reduserer bedrifters kredittrisiko med Axeptia-samarbeid

Gjennom et samarbeid med fintechselskapet Axeptia vil Lindorff tilby et fullverdig og fleksibelt kredittstyringsverktøy som hjelper bedrifter med å redusere sin risiko og forbedre sin kontantstrøm.

Utfordringene det siste året har vært en viktig påminnelse om nødvendigheten og verdien av god kredittstyring for mange bedrifter. Disse vil nå få tilgang til en komplett kredittstyringstjeneste, som et resultat av partnerskapet mellom Axeptia og Lindorff.

– Sammen med Axeptia leverer vi en totaloversikt over kredittrisikoen til en virksomhet. Kundene våre får et fullt overblikk over fakturaene de har utstedt, i tillegg til muligheten for oppfølging og kontroll av forfalte fakturaer. Dette styrker deres evne til å forbedre deres kontantstrøm, sier Christian Bjølgerud, kommersiell direktør i Lindorff, Norges største inkassoselskap.

Her kan du se hvordan løsningen ser ut for brukeren. 

Løsningen integreres enkelt med dataene kunden har i sitt økonomisystem, i tillegg til data fra kredittinformasjonsleverandører og Lindorff. Dataene presenteres i et digitalt verktøy som gir et sanntidsbilde av fakturaene og kredittrisikoen til virksomheten. Gjennom tilpassede varslinger og kontinuerlig kredittovervåking kan bedriften forbedre sin kontantstrøm og risikoprofil.

– Ved å kombinere Lindorffs sterke kompetanse og unike analysedata med Axeptias digitale verktøy får kunden en helhetlig løsning for proaktiv kredittstyring på hele sin portefølje. Vi er allerede i gang med å levere løsningen til kunder i Norge og opplever interesse fra enda flere. Det er åpenbart med på å dekke et behov i markedet, sier Stian Bølskog Davidsen, driftsdirektør i Axeptia.

Norsk Scania AS er en kunde av Lindorff og Axeptia og har brukt løsningen en god stund.

– Det er fantastisk å ha all relevant informasjon tilgjengelig på ett sted. Løsningen gir meget god oversikt over totalt utestående, inkludert saker som er til inkasso. Vi er spesielt glade i løsningen som et arbeidsverktøy med identifisering av risiko, kredittovervåking og muligheter til å filtrere og sortere data på mange ulike måter, samtidig som løsningen hjelper oss med både intern og ekstern rapportering, sier Kaare Flatner, kredittsjef i Norsk Scania AS. 

Om Axeptia

Axeptia er et norsk vekstselskap som ble startet av gründerne Per Nestor Warp og Stian Davidsen i 2017. Selskapets avtale med Lindorff er nok en milepæl etter at gründerne i høst kunne annonsere en nord-europeisk samarbeidsavtale med Danske Bank.

Bilde: Stian Bølskog Davidsen, driftsdirektør i Axeptia.

Emner


Lindorff ble etablert i 1898 og er markedsleder i Norge innen inkasso, fakturering og betaling, låneadministrasjon og porteføljeoppkjøp. En vesentlig del av vår kjernevirksomhet er å finne gode løsninger på betalingsutfordringer. Lindorff har ca 650 medarbeidere, fordelt på kontorer i Oslo, Røyken og Trondheim. Lindorff i Norge er datterselskap av Intrum.

Lindorff og Intrum Justitia slo seg sammen 27. juni 2017 og ble til Intrum. Selskapet er nå bransjens ledende leverandør av tjenester innen kredittadministrasjon. Selskapet er til stede i 24 europeiske land, der 9000 medarbeidere jobber for å fremme en sunn økonomi. I 2018 hadde Intrum en inntekt på SEK 13,4 milliarder. Selskapet har hovedkontor i Stockholm, Sverige og er notert på Nasdaq Stockholm.

For mer informasjon, besøk www.intrum.com eller www.lindorff.com.

Pressekontakt

Stian Arnesen

Stian Arnesen

Pressekontakt Brand & Communications Director Market Scandinavia +47 97012350

Markedsleder innen inkasso og relaterte tjenester

Om Intrum
Intrum er Europas største kreditthåndterings- og inkassoselskap med tilstedeværelse i 25 land, inkludert Norge. Selskapets 10.000 ansatte jobber hver dag med å fremme en sunn økonomi – for privatpersoner, bedrifter og samfunnet i sin helhet.

Intrum
Hoffsveien 70B
0377 Oslo
Norway