Følg Lindorff AS

Vår tilnærming til innfordring under koronautbruddet

Pressemelding   •   mar 19, 2020 10:56 CET

Generelt forventer vi at flere bedrifter og husholdninger kommer til å få økonomiske problemer i løpet av andre kvartal, og at det kan føre til en økning i misligholdt gjeld. Det kan også bli vanskeligere å inndrive misligholdt gjeld, og løsningsgraden på inkassosaker kan gå ned. Utover dette er det for tidlig å gi detaljerte anslag på de økonomiske konsekvensene. Det vil blant annet avhenge av hvor lenge situasjonen varer og omfanget av myndighetenes tiltak for å motvirke effektene.

-Mange husholdninger og bedrifter går nå inn i en svært krevende økonomisk periode med mye usikkerhet. Vi har stor forståelse for den belastningen dette påfører folk, og vil fortløpende vudere hvilke grep vi kan ta for å hjelp de som havner i økonomisk uføre. Ingen har vært forberedt på denne situasjonen, og vi har alle et ansvar for å bidra til den felles dugnaden, sier Siv Hjellegjerde Martinsen, administerende direktør i Lindorff.

Våre retningslinjer

Interessene til våre kunder er helt klart viktig å ivareta, samtidig som vi ønsker å finne gode løsninger for personer og bedrifter som plutselig havner i en særskilt vanskelig økonomisk situasjon. Vi har vært i dialog med flere kunder allerede om hvordan vi best kan håndtere denne balansegangen. Internt har vi utarbeidet følgende anbefalte retningslinjer for hvordan vi skal gå i møte med personer og bedrifter som får økonomiske problemer som følge av koronautbruddet.

 • Vi vil ha økt fokus på dialog med skyldnere og vil prioritere å være tilgjengelige for å ta imot inngående henvendelser. Vi ser for oss at det vil bli aktuelt å:
  • Inngå flere langsiktige avdragsavtaler
  • Gi betalingsutsettelser etter individuell vurdering
  • Anbefale refinansiering etter individuell vurdering
  • Generelt være mer fleksible i måten vi finner løsninger på
 • Med mindre vi har avtalt noe annet med våre kunder, vil vi fortsette å ringe ut til skyldnere. Vi vil som alltid prioritere å ha en god dialog med skyldnere om hvordan vi kan finne gode løsninger og vi vil legge ekstra vekt på å opptre varsomt
 • Vi mener det ikke er hensiktsmessig å benytte konkurs som virkemiddel nå
 • Vi vil ikke sende ut begjæringer om tvangssalg
 • Vi vil fortsatt sende forliksklager og utleggsforretninger, men disse vil ikke bli behandlet av henholdsvis forliksrådet og namsmannen. Vi vil vurdere situasjonen til den enkelte person eller bedrift før dette gjøres
 • Oppsøk og innhenting stilles i bero. Vi vil gjøre det mulig for skyldnere å levere gjenstander tilbake frivillig

Lindorff ble etablert i 1898 og er markedsleder i Norge innen inkasso, fakturering og betaling, låneadministrasjon og porteføljeoppkjøp. En vesentlig del av vår kjernevirksomhet er å finne gode løsninger på betalingsutfordringer. Lindorff har ca 650 medarbeidere, fordelt på kontorer i Oslo, Røyken og Trondheim. Lindorff i Norge er datterselskap av Intrum.

Lindorff og Intrum Justitia slo seg sammen 27. juni 2017 og ble til Intrum. Selskapet er nå bransjens ledende leverandør av tjenester innen kredittadministrasjon. Selskapet er til stede i 24 europeiske land, der 9000 medarbeidere jobber for å fremme en sunn økonomi. I 2018 hadde Intrum en inntekt på SEK 13,4 milliarder. Selskapet har hovedkontor i Stockholm, Sverige og er notert på Nasdaq Stockholm.

For mer informasjon, besøk www.intrum.com eller www.lindorff.com.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.